ABC Diploma zwemmen

Zwemles

De afdeling ABC-diploma zwemmen leert kinderen van 5 jaar en ouder met een lichamelijke beperking zwemmen. Dat de kinderen in een groep kunnen functioneren, is een belangrijke voorwaarde om bij ons te mogen beginnen. Onze bedoeling is, dat de kinderen binnen drie jaar minimaal het “op weg naar A diploma” halen. Als zij zowel lichamelijk als verstandelijk daartoe in staat zijn, is het mogelijk om ook voor de andere zwemdiploma’s volgens de regels en richtlijnen “Zwem-ABC” van ENVOZ af te zwemmen. Tijdens de lessen worden de mogelijkheden van de kinderen maximaal benut op een manier, waarbij het plezier in het zwemmen voorop staat.

Aanpak

Kameleon heeft in de fase voorafgaand aan het ABC-programma de volgende opbouw: de kinderen krijgen, als zij watervrij geworden zijn en wat aanvangsoefeningen uit kunnen voeren, het kikkerdiploma. Vervolgens gaan zij verder voor de dolfijnen-, vissen- en zeeleeuwendiploma’s. Daarna beginnen de kinderen met het A-, B- en C-programma of (als de beperkingen op dat moment te groot zijn) het “op weg naar A diploma”. Na het A-, B- en C-programma kunnen de kinderen eventueel de zwemvaardigheids-diploma’s halen.
DSC_3288-2000 (800x530)

Belangrijk

Aan plaatsing gaat een test vooraf om te kijken, in welk bad een kind het beste past. Houd rekening met een wachtlijst. Vroegtijdig opgeven is aan te bevelen.

Zie ook het informatieboekje voor aanvullende informatie.

Tijdstip

Zaterdagmiddag vanaf 17:45 tot 18:30 uur.

Adres zwembad de Waterthor

Thorbeckelaan 350
2564 BZ Den Haag
Tel.: 070 – 323 51 41

Contact

Mob. 06 – 22 77 21 78
E-mail: abczwemmen@isvkameleon.nl

Deze diashow vereist JavaScript.